nieuws

Site biedt ondernemers online betalingsgarantie

Archief

MKB-ondernemers kunnen via de nieuwe website www.betalingsgarantie.nl betalingsrisico’s verzekeren per transactie. Tot nu toe was het alleen mogelijk om een kredietverzekering te sluiten voor een volledige kredietportefeuille.

De site is een initiatief van internetonderneming Trade4Sure. Voor de betalingsgarantie wordt samengewerkt met Coface Debt Purchase, onderdeel van de Franse kredietverzekeringsreus Coface. Per transactie is 75% van de betaling gegarandeerd. Hiervoor betaalt de ondernemer gemiddeld 0,50% van de gedekte transactie en e 35 tot e 125 aan ‘checkkosten’: kosten die worden gemaakt om de betrouwbaarheid van de koper te controleren. Om van de diensten gebruik te kunnen maken, is een lidmaatschap vereist. De kosten daarvan bedragen e 29,95 per maand excl. btw.
“Wij merkten in de praktijk dat veel ondernemers vinden dat de traditionele mogelijkheden op het gebied van creditmanagement te weinig flexibiliteit bieden bij het ondernemen”, aldus oprichters Anton Heinemans en Roger Mulders. “Tot nu toe moesten kleine en middelgrote ondernemers voor een kredietverzekering een premie betalen over het gehele debiteurenbestand. Nu kunnen risico’s tegen aanzienlijk lagere kosten worden afgedekt.”
Verder biedt de site kredietinformatie over nieuwe klanten (de zogenaamde @-rating), waarvoor wordt geput uit een database met meer dan 41 miljoen bedrijven. Daarnaast worden andere diensten op het gebied van kredietmanagement aangeboden, zoals incasso (in samenwerking met Dun & Bradstreet) en escrow (in samenwerking met Fortis Escrow Services). In het laatste geval betaalt de koper het bestelde product (ter waarde van minimaal e 10.000) aan de escrow-dienst, die vervolgens de leverancier pas betaalt als het product correct geleverd is.

Reageer op dit artikel