nieuws

Schouten International vernieuwt huisstijl

Archief

Assurantiemakelaar Schouten Insurance International, met de Bavam de grootste beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar voor assurantiebemiddelaars, heeft zich een nieuwe huisstijl aangemeten. Daarmee wil het bedrijf meer de nadruk gaan leggen op de eigen naam.

Het aandeel van Schouten op de markt van beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor het intermediair is ongeveer 50%, net zoveel als Bavam. Voor onroerend-goedmakelaars is het aandeel iets groter. Schouten verzorgt ook beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen voor andere bemiddelaars als hypotheekketens en EB-specialisten. Daarnaast voert Schouten ziektekosten- en rechtsbijstandverzekeringen.
Dit jaar kwam directeur Gerard van Ommeren in contact met een reclamebureau dat adviseerde wat meer nadruk te leggen op de naam van het bedrijf in de commerciële uitingen. “We richtten ons alleen op de beroepsaansprakelijkheidsverzekeringen, maar we doen meer dan dat.” Thema van de nieuwe communicatiestrategie is ‘specialisten voor specialisten’. In de nieuwe huisstijl, die wordt gedomineerd door de kleuren blauw en zwart, is het oude logo met de klassieke ‘S’ gehandhaafd.
Beurs
Schouten is meer beurs- dan provinciaal georiënteerd. Volgens Van Ommeren is op de co-assurantiemarkt nog steeds sprake van een verharding. “Vorig jaar zijn de branches brand en aansprakelijkheid al behoorlijk aangepakt en nu is dat weer het geval. Dat geldt het meest voor aansprakelijkheid: alle polissen zijn opgezegd. Vanuit de verzekeraars wordt gezegd dat we maar op een voorstel van hun kant moeten wachten. Dat geeft veel onrust; we moeten post voor post gaan melden dat de polis is opgezegd en opnieuw gaan onderhandelen. En dat terwijl de vorige onderhandelingsronde nog maar net was afgesloten. De nieuwe contracten krijgen we nooit voor het eind van het jaar rond.”
Naast nieuwe premieverhogingen zijn er nieuwe dekkingsbeperkingen aangekondigd. Eén daarvan is de uitsluiting van het aansprakelijkheidsrisico voor RSI.

Reageer op dit artikel