nieuws

Scholman kent Interiura als zijn broekzak

Archief

Hij weet van de hoed en de rand, want hij heeft de vestiging waarvan hij onlangs directeur is geworden, zo’n drie jaar geleden zelf op poten gezet

De 46-jarige Gerard Scholman is directeur geworden van de Nederlandse vestiging van Interiura, een internationale groep schaderegelingskantoren die tot het internationale Arag-concern behoort. De kantoren (in twaalf landen) regelen op grensoverschrijdend niveau schades voor aangesloten verzekeraars. Verder wordt op grensoverschrijdend niveau rechtshulp verleend aan verzekerden van rechtsbijstandverzekeraars. “Arag is er daar één van”, zegt Scholman. Het kantoor dat Scholman – vanuit Arag – op poten zette, ging begin 2002 van start. Andere landen hadden soms al jaren een Interiura-kantoor.” De Nederlandse vestiging behandelt inmiddels jaarlijks zo’n 2.500 schade- en rechtsbijstandzaken. De vestiging behoorde tot Arag Nederland, maar werd rond de jaarwisseling overgedragen aan het internationale concern. De directie werd gevoerd door de Arag-directie en Scholman was manager. Scholman kwam in 1980 bij Arag in dienst. Hij begon op de afdeling autorechtsbijstand binnenland, maar dat werd al snel autorechtsbijstand buitenland. “Eigenlijk heb ik elke twee jaar mijn grenzen verlegd. Op de vraag of het er in zit dat hij nog eens het internationale bedrijf gaat managen, zegt hij: “Je weet het nooit”.

Reageer op dit artikel