nieuws

Schoevers stort zich op verzekeringsbranche

Archief

Schoevers, bekend van het opleiden van secretaresses, gaat zich met het detacheringbedrijf Schoevers Professionals onder meer richten op de bank- en verzekeringsbranche.

“Wij hebben geconstateerd dat er vraag is naar verkoopprofessionals en in dat gat zijn wij gesprongen”, zegt manager Bernard Bierhuizen. “Mensen hebben vaak wel de kennis in huis, maar om dan vervolgens ook nog te presteren, blijkt lastiger te realiseren. Wij halen mensen uit de markt die al de nodige basiskennis in huis hebben. Bij ons krijgen ze vervolgens nog een verkoopgerelateerde training en een training gericht op presentatie, omgangsvormen en etiquetteleer anno 2004.”
Het onderscheidend vermogen ten aanzien van andere detacheringbureaus in de branche zit volgens Bierhuizen in het “vooruitlopen op de markt”. Volgens hem richten de “andere aanbieders zich vooral op een specifiek segment zoals administratief personeel, waar wij ons richten op verkooppresterende mensen”.
Bierhuizen heeft inmiddels 25 mensen verzameld die al aan het werk zijn bij opdrachtgevers. “Deze mensen komen uit mijn eigen netwerk in de verzekeringsbranche. Verder zoeken we via internet, maar het liefst willen wij toch ons eigen netwerk aanspreken. De mensen die wij zoeken moeten kwaliteit uitstralen.” Volgens Bierhuizen springen deze mensen eruit door hun houding, oogopslag, geen-negen-tot vijf-mentaliteit, passie voor het werk en ‘de beste willen zijn’.
Het Schoevers imago werkt volgens Bierhuizen in het voordeel van Schoevers Professionals. “Als mensen aan Schoevers denken is dat vooral vanwege de kwaliteit van de mensen en niet zozeer de connectie met de secretaresse.” Bierhuizen, zelf jaren als consultant werkzaam geweest in de verzekeringsbranche, streeft er naar om eind volgend jaar honderd man aan het werk te hebben. “Als dat lukt dan heb ik een leuke Kerst volgend jaar.”
Andere onderdelen van Schoevers Professionals, naast Insurance & Banking, zijn Finance, Onderwijs & Training, Sales & Marketing en Management Support.
Bernard Bierman: “Wij hebben geconstateerd dat er vraag is naar verkoopprofessionals en in dat gat zijn wij gesprongen”.

Reageer op dit artikel