nieuws

Schoeman Groep wil meer gaan verzekeren

Archief

Makelaardij- en assurantiebedrijf Schoeman Groep in Veenendaal wil meer aandacht gaan besteden aan de financiële dienstverlening. “De cross-selling, vooral vanuit de makelaardij, moet beter”, aldus algemeen directeur Jan Willem van den Bos.

Van den Bos is de kersverse opvolger van meerderheidsaandeelhouder Wout Schoeman (57). De oprichter van de Schoeman Groep – in 1969 – blijft als adviseur aan zijn bedrijf verbonden, voornamelijk in vastgoed, projectontwikkeling en beleggingsmakelaardij.
Schoeman gaat delen van zijn aandelenpakket (nu 62,5% groot) verkopen aan medewerkers van het bedrijf; momenteel bezitten drie medewerkers al een pakketje van 2,5%. Onder de nieuwe aandeelhouders zijn onder andere Van den Bos en directielid Arnold Bos. Verzekeraar Delta Lloyd houdt zijn in 2000 verkregen belang van 30% in Schoeman Groep.
Rendement
Het Veenendaalse bedrijf heeft op dit moment dertien vestigingen in elf plaatsen en biedt aan 125 mensen werk. Anderhalf jaar geleden ketste een voorgenomen fusie met de Reinerie Groep in IJsselstein af. Van den Bos wil het bedrijf verder laten groeien, zowel autonoom als via acquisities. Daarvoor zal het rendement van Schoeman verder omhoog moeten. “Voor aankopen zijn middelen nodig en die moet je wel opzij kunnen zetten”, zo zegt Van den Bos, laatstelijk directeur Vastgoed van ABN Amro en daarvoor twaalf jaar werkzaam bij makelaar Van ’t Hof in Gouda.
De nieuwe topman heeft “meer aandacht voor activiteiten op het gebied van financiële dienstverlening” benoemd tot speerpunt. Naast hypotheken, verzekeringen en pensioenen wordt daarbij gedacht aan estate-planning en employee-benefits. Van den Bos: “Als je een woning kunt verkopen, heb je vertrouwen van een klant. Dat is een goede basis om meer producten te verkopen. Vooral bij bedrijfsonroerend goed gebeurt dat nog veel te weinig”.

Reageer op dit artikel