nieuws

Schandpaal voor slechte administratie verzekeraars

Archief

De intermediairorganisaties DAK, NBVA en NVA herhalen hun onderzoek naar de administratieve prestaties van verzekeraars. Maar dit keer worden nadrukkelijk ook de slecht presterende maatschappijen bij naam genoemd: de schandpaal als drukmiddel.

Volgens de leden van de drie intermediairclubs is er van de doelstelling van het eerste onderzoek – betere administratieve prestaties – weinig terechtgekomen. De onvrede hierover is zo groot, dat dit keer alle resultaten openbaar worden gemaakt, óók die van slecht presterende maatschappijen. “De tucht van de markt zal slecht scorende maatschappijen stimuleren om een betere prestatie neer te zetten”, aldus de NVA, die al in 1999 de noodklok luidde over trage en foutieve administraties.
Het onderzoek wordt deze en volgende maand, net als vorig jaar, uitgevoerd door het Nipo. Ruim tweeduizend assurantiekantoren – aangesloten bij één van de organisatoren – krijgen de kans hun oordeel te geven over diverse aspecten van de dienstverlening van verzekeraars, zoals: de administratieve organisatie, de commerciële samenwerking, de verzekeringstechnische kennis, de elektronische uitwisseling van gegevens en de producten. Het aantal vragen wordt dit keer gereduceerd van 38 tot acht.
Eind oktober volgt openbaarmaking van de resultaten. Vorig jaar werd alleen aan goed presterende verzekeraars een pluim uitgedeeld. Als totaalwinnaars kwamen toen Legal & General (Beste Levensverzekeraar van 2001) en Woudsend (Beste Schadeverzekeraar van 2001) uit de bus.
Legal laaft zich aan onderzoek
Legal & General grijpt het nieuwe onderzoek van DAK, NBVA en NVA naar de administratieve prestaties van verzekeraars aan om zich nog één keer te laven aan het succes van vorig jaar. Legal, destijds tot ‘beste levensverzekeraar’ uitgeroepen, heeft een prijsvraag uitgeschreven voor assurantiekantoren. Zij kunnen met een voorspelling (www.landg.nl) van de uitslag van het ‘performanceonderzoek’ een geheel verzorgd weekend in een Nederlands kasteel winnen, of een ballonvaart of een schoonheidsbehandeling. Legal gokt uiteraard op een hoge klassering in de voorspellingen.

Reageer op dit artikel