nieuws

Schadeverzekeraar Forum van Amev naar Zurich

Archief

De Limburgse maatschappij Forum wordt door Amev (Fortis) verkocht aan het Zwitserse concern Zurich. Zurich Nederland wil de lokale organisatie van Forum handhaven.

De eerste berichten over de verkoop van Forum dateren al van begin november (zie AM 22, pag. 9). Vorige week heeft Zurich-directeur Peter van Geijtenbeek de overname persoonlijk bekend gemaakt aan de 23 medewerkers van Forum in Maastricht. Afgelopen woensdag hebben directeuren van Zurich en Amev de handtekeningen onder het contract gezet. Hoeveel geld Zurich betaald, is niet bekendgemaakt.
Volgens Van Geijtenbeek wil Zurich de huidige Forum-organisatie continueren “met behoud en zelfs uitbreiding van de persoonlijke en directe contacten met het lokale intermediair”. Forum doet zaken met 250 voornamelijk Limburgse tussenpersonen, waarvan er vijftig ook al relatie zijn van Zurich. Verder wil Zurich het dienstenpakket van Forum op het gebied van levensverzekeringen, financiële diensten en intermediairondersteuning gaan uitbreiden.
Intermediair
Van Geijtenbeek noemt Forum voor Zurich “een welkome en noodzakelijke uitbreiding van het intermediairsbestand in deze regio”. Verder verwacht de Haagse dochter van het Zwitserse bankverzekeringsconcern dat Forum kan dienen als “leverancier van productoplossingen ten aanzien van schadeverzekeringen”. Zurich heeft de 250 Forum-kantoren per brief geïnformeerd over de overname en wil in de komende weken persoonlijk kennis gaan maken met al die tussenpersonen.
Forum komt over het jaar 2000 tot een brutopremie-inkomen van zo’n f 22 mln, voornamelijk uit motorrijtuigen- en brandverzekeringen. Zurich is in ons land goed voor een premie-omzet van ruim f 800 mln, waarvan circa f 325 mln uit schadeverzekeringen.
Zurich-directeur Peter van Geijtenbeek: “Noodzakelijke uitbreiding van intermediair in Limburg.”

Reageer op dit artikel