nieuws

Schadegarant-verzekeraars werken aan Renault-polis

Archief

Binnenkort wordt mogelijk de vijfde merkenpolis volgens het Schadegarant-concept gelanceerd: met Renault wordt over een dergelijke verzekering onderhandeld.

Freek Wansink (directeur NN) en Gerard ten Brincke (directeur Amev Schade), beiden bestuurslid van de Stichting Schadegarant, stellen in het NBVA-blad De Stem dat ondanks grote druk van Renault Frankrijk toch een Renault-polis tot stand is gekomen. “Bij Opel en Renault zijn het de dealerverenigingen geweest die de beslissing om met het Schadegarant-concept in zee te gaan, hebben afgedwongen”, aldus Wansink. Nog dit kwartaal zou de polis rond zijn.
Schadegarant-secretaris Johan Schoonhoven houdt nog enkele slagen om de arm: “Ik kan nog niets bevestigen. Of de polis er echt komt, is sterk afhankelijk van de activiteiten bij Renault en haar dealers”. Bij Schadegarant zijn zeventien verzekeraars aangesloten. Elf daarvan voeren de merkgebonden autopolissen van Volkswagen, Toyota, Opel en Mazda. Samen met Renault vertegenwoordigen deze merken een marktaandeel van circa 37% op basis van het aantal verkochte auto’s in 2002.

Reageer op dit artikel