nieuws

SAS wordt Europ Assistance

Archief

Europ Assistance heeft Schade Alarm Service (SAS) volledig overgenomen. Het label SAS verdwijnt hiermee uit de markt.

De overname is volgens SAS-directeur Peter Eijkhout het logische gevolg van het strategisch beleid van schaalvergroting. De overname heeft geen gevolgen voor de werknemers en de directie. “Europ Assistance in Nederland was SAS. Ze had geen eigen vestiging. Wat SAS was, is nu Europ Assistance Nederland”, licht Max Paap, woordvoerder Europ Assistance toe.
Ruim twee jaar geleden nam Europ Assistance al 70% van het belang in SAS van de Van Ameyde Groep over. De overige 30% heeft Van Ameyde Groep nu verkocht aan Generali Nederland. Deze Nederlandse verzekeraar is net zoals Europ Assistance dochter van de Generali Holding.
SAS boekte vorig jaar een omzet van e 3 mln (2,3) en een brutowinst van e 2,8 mln (0,3). De bedrijfskosten bedroegen e 2,5 mln en het operationele resultaat e 0,3 mln. De nettowinst was e 0,1 mln.
Europ Assistance holding, met vestigingen in 32 landen en actief in 208 landen, boekte vorig jaar een omzet van e 600 mln (454) en een brutowinst van e 280,7 mln. De bedrijfskosten bedroegen e 241,2 mln. Het operationele resultaat was e 39,5 mln. De nettowinst steeg tot e 23,4 mln (25).

Reageer op dit artikel