nieuws

Samenwerking GMAC en Quion

Archief

Quion, naast het administratief beheren van hypotheekportefeuilles ook actief in het onder diverse labels verstrekken van hypotheekgelden voor een aantal geldgevers, heeft een contract gesloten met GMAC-RFC.

De Amerikaanse geldverstrekker, dochter van General Motors, is toegetreden tot Quions fundingmodel. Via dit model ondersteunt Quion zowel geldverstrekkers als de distributielabels in hun hypotheekactiviteiten. Quion hanteert twee modellen: het generieke model en het specifieke model. Bij het generieke model worden gelden betrokken uit een pool van een vijftal instellingen, waaronder NIB Capital, BNG en nu dus ook GMAC. Bij het specifieke model wordt voor een label een product ontwikkeld op basis van één geldverstrekker. “In de afgelopen jaren is deze opzet zeer succesvol gebleken. Zo heeft de scherpe tariefstelling van de betrokken geldverstrekkers gezorgd voor een grote distributiekracht”, aldus Quion.
GMAC ziet groeimogelijkheden door de samenwerking: “Met deze overeenkomst kunnen wij onze aanwezigheid op de institutionele Nederlandse hypotheekmarkt vergroten. Een voorwaarde voor onze samenwerking met Quion was dat zij securitisatietransacties kan ondersteunen”.

Reageer op dit artikel