nieuws

‘Samenvoeging kantoren Kröller Boom is optie’

Archief

“Het is een optie dat we de vestigingen van Kröller Boom in Rotterdam en Amsterdam zullen samenvoegen.” Dat zegt directeur Dick Wouters. In november jl. werd het kantoor in De Meern gesloten en werden de medewerkers overgeheveld naar Amsterdam-Zuidoost. Kostenbesparingen lagen daaraan ten grondslag. Het kantoor in Den Bosch is al ruim een jaar geleden samengevoegd met Rotterdam.

“Wij hebben ons natuurlijk afgevraagd wat de meest voor de hand liggende methode zou zijn om de organisatie zo goed mogelijk te ontwikkelen. Een samenvoeging behoort dan tot de mogelijkheden. Onze voorkeur gaat nadrukkelijk uit naar één locatie, maar daar zijn wel consequenties aan verbonden. Over een paar maanden zal duidelijk zijn of we de kantoren gaan samenvoegen of dat we het zo laten”, aldus Wouters.
Opvolger
Per 1 april wordt Wouters als algemeen directeur opgevolgd door Pieter Kroezen (zie ook het kader in PersoonlijkHeden, pag. 9), die nu deel uitmaakt van de raad van bestuur van zorgverzekeraar Agis. Kroezen (55) moet Kröller Boom na de recente reorganisatie in “rustiger vaarwater brengen”. De aandelen van Kröller Boom zijn eind vorig jaar volledig in handen gekomen van de Dick Wouters en zijn compagnon Eeg van Arkel. Zij kochten het 50%-belang van Amev in Kröller Boom terug.
Van Arkel heeft het bedrijf inmiddels verlaten. “Hij ontplooit nog wel wat commerciële activiteiten, maar hij is niet meer in dienst van het bedrijf”, aldus Wouters.
Van Arkel (43) zegt in een toelichting dat hij voor zichzelf is begonnen. Hij blijft wel aandeelhouder van Kröller Boom. “Ik bracht bij Kröller Boom vooral nieuwe klanten binnen. Een man of veertig was qua werk min of meer afhankelijk van wat ik binnen bracht. Daar zaten risicovolle producten bij zoals spaarplannetjes. Dat soort producten doet Kröller Boom niet meer. Het bedrijf richt zich nu vooral op bestaande klanten. Maar ik ben geen klantenbeheerder. Ik breng nog wel steeds nieuwe business bij ze onder”, aldus Van Arkel.
Wouters zal zich gaan bezighouden met de “grote lijnen” binnen de organisatie, zoals strategiebepaling, marketing en productontwikkeling. Dat Wouters zich terugtrekt uit de dagelijkse leiding van het bedrijf heeft volgens hem niets te maken met een voorwaarde van de investeerder. “De investeerder financiert alleen en wij moeten de rente betalen. Het aanstellen van een nieuwe algemeen directeur is gebeurd op mijn verzoek.”
Kröller Boom telt op dit moment ongeveer 120 medewerkers. Halverwege vorig jaar waren dat er nog 160. “De laatste maanden is het verloop wel wat in een stroomversnelling geraakt. Dat heeft mede te maken met de publiciteit die het bedrijf de afgelopen maanden gehad heeft”, aldus Wouters.

Reageer op dit artikel