nieuws

Ruzie aandeelhouders Gelink drukt resultaten

Archief

Het vertrek van Gerrit Gelink (60) bij Gelink Adviesgroep als gevolg van echtscheidingsperikelen heeft gevolgen voor de resultaten van de hypotheekbemiddelaar en geldverstrekker.

“Het feit dat de directie geen besluiten meer kan nemen, omdat de aandeelhouders het niet eens zijn, heeft de resultaten over het afgelopen jaar wel wat beïnvloedt. We weten nog niet hoeveel. Dat zijn we aan het inventariseren”, aldus woordvoerder Martin van Putten. De omzet van het bedrijf bedroeg over 2002 e 20 mln.
Gelink heeft zijn 50% belang in de Gelink Adviesgroep, waarvan hij de oprichter is, overgedragen aan zijn ex-vrouw Douchka Petzoldt. Ook zij had 50% van de aandelen in handen. Zij is nu enig aandeelhouder geworden. De statutaire directie is aangepast. Financieel directeur Charles Hazewinkel, die eerder zijn ontslag heeft ingediend, is weer terug en vormt samen met Frederic Wattebled de directie.
Hazewinkel en Wattebled drongen er in oktober vorig jaar bij de aandeelhouders op aan “hun onderlinge meningsverschillen te beëindigen om de onderneming een stabiele koers te laten varen. Deze nieuwe koers moet Gelink Adviesgroep van een verkooporganisatie naar een transparante servicegerichte organisatie omvormen, waarbij het belang van de klant voorop staat”, aldus het bedrijf.
Met het oog op deze plannen is de provisiebeloning afgeschaft “om alle schijn te vermijden en te voorkomen dat verkopers zich zouden laten leiden door provisies”. Volgens Van Putten zijn inmiddels alle 150 adviseurs in het bezit van het diploma Erkend Hypotheekadviseur. Ook dat past in het plan om als betrouwbare partner over te komen.
Gerrit Gelink in betere tijden

Reageer op dit artikel