nieuws

RTL Z komt met tv-serie over verzekeringsbedrijf

Archief

Vorige week is in de televisierubriek RTL Z (RTL5) een 26-delige serie over de verzekeringsbedrijfstak van start gegaan. De afleveringen duren twaalf minuten en worden elke week vijf keer uitgezonden: vier keer op donderdag en een extra herhaling op zaterdagochtend.

Deze serie uitzendingen van ‘RTL Z Verzekeringsmagazine’ wordt door het Verbond van Verzekeraars inhoudelijk en financieel ondersteund. Het Verbond stelt: “Enige maanden geleden heeft RTL Z ons benaderd om medewerking te verlenen aan een serie over de ontwikkelingen in de bedrijfstak en de maatschappelijke verwevenheid van de verzekeraars en hun producten. Wij hebben positief gereageerd, omdat het concept past in de doelstelling van het Verbond een bijdrage te leveren aan de verbetering van het imago van de bedrijfstak”.
Binnen het concept doet het Verbond suggesties voor te behandelen thema’s en te interviewen gasten. “RTL Z maakt hieruit haar eigen selectie en voert de regie van het programma”, aldus het Verbond. Over de financiering van het programma wordt door het Verbond opgemerkt, dat dit “uiteraard binnen de kaders van de Mediawet” gebeurt.
Het bereik van RTL Z zou momenteel tussen de 800.000 en 1,2 miljoen mensen liggen.
Aanpak
Elke aflevering van RTL Z Verzekeringsmagazine heeft een vaste opzet. Gestart wordt met een kort, nieuwsachtig overzicht van verzekeringsactualiteiten. Dit wordt gevolgd door een beleidsmatig zwaarder onderwerp (sociale zekerheid, ziektekosten, aansprakelijkheid, toezicht op verzekeringen et cetera). Hierbij zijn de programmamakers zich terdege bewust van het ‘keukentafelperspectief’, aldus het Verbond.
Na de zwaardere kost volgt een zogenoemd ‘feel good’-onderwerp. Dit zijn onderwerpen waarvan men vaak niet verwacht dat er verzekeringsaspecten aan verbonden zijn. Voorbeelden hiervan zijn: de berging van de Koersk, kunsttentoonstellingen, salvage, incidentmanagement et cetera.
Als vaste presentator van het verzekeringsprogramma fungeert Charles Huijskens, met als vaste voice-over Vivian Boelen.
Uitzendingen
De eerste helft van de serie wordt uitgezonden tot en met 8 juni. De rest van de uitzendingen vindt plaats in de periode van 29 augustus tot en met 14 december.
De uitzendtijdstippen zijn: donderdag om 8.40, 11.40, 15.40 en 23.40 uur en een extra herhaling op zaterdag om 9.40 uur.
Onderwerpen in komende weken
In de komende afleveringen van RTL Z Verzekeringsmagazine zal (onder voorbehoud) aandacht worden besteed aan de volgende onderwerpen. 18 april: WAO/Reïntegratie en ‘Verzekeren van sport’ 25 april: Ziektekosten en ‘Verkeersveiligheid/incidentmanagement’ 2 mei: Gidi en ‘Verzekeren van kunst’ 9 mei: Fiscaliteit/hypotheekrente en ‘Hoe werkt de salvage-coördinator?’

Reageer op dit artikel