nieuws

Royal verhoogt auto- en bromfietspremies

Archief

Per 1 april heeft Royal Nederland de premies voor autoverzekeringen verhoogd. De WA-premies voor bromfietsen zijn per 1 maart met 15% gestegen.

De premieverhoging voor de autoverzekeringen komen voort uit hogere uitkeringen voor letselschades, gestegen reparatiekosten en hogere prijzen voor onderdelen. De WA-premie voor personenauto’s collectief zijn 7% omhoog gegaan. De cascopremie collectief is 3% verhoogd. De WA-premies voor personen- en vrachtauto’s individueel zijn 4% hoger. De stijging is voor collectief verzekerde vrachtauto’s het hoogst: 12%.
In tegenstelling tot wat eerder werd beweerd, voert Royal nog steeds een bromfietsportefeuille. Ook voor deze verzekeringen gaan de premies omhoog: WA stijgt met 15% en casco met 10%. De premiewijziging is begin deze maand ingegaan.
Een overdracht van de portefeuille aan London is niet aan de orde. “Wij voeren echter geen actief bromfietsbeleid. Als iemand per se een brommer bij ons wil verzekerden, strijken we met de hand over ons hart”, aldus een woordvoerder.

Reageer op dit artikel