nieuws

Risicotarief Stad Rotterdam lager

Archief

Stad Rotterdam heeft de tarieven voor tijdelijke overlijdensrisicoverzekeringen tegen gelijkblijvende premie grotendeels verlaagd.

De oude tarieven van Stad Rotterdam behoorden tot de duurste in de markt. De maatschappij is overgeschakeld op de jongste sterftetafel GBM 1995-2000, waarbij de leeftijd van een man één jaar wordt teruggesteld en die van de vrouw vijf jaar vooruit. De risicotarieven van Stad Rotterdam waren nog gebaseerd op de sterftetafels over 1976-1980.
De nieuwe premies, die zowel gelden voor zelfstandige risicodekkingen als voor risicopolissen in combinatie met een ASR-hypotheek, vallen in het beste geval 25% lager uit dan voorheen. De tarieven worden overigens in 10% van de gevallen níet lager.
Volgens marketeer Briam Kaptein is een verlaging van de risicoverzekering tegen koopsom aanstaande. Verder werkt Stad Rotterdam aan de introductie van een zelfstandige eenjarige overlijdensrisicoverzekering.

Reageer op dit artikel