nieuws

Rijnmond schuift met voormalige Levob-portefeuille

Archief

Rijnmond II, de verzekeraar waarin de voormalige Levob-ziektekostenportefeuille was ondergebracht, is opgeheven. De polissen zijn overgegaan naar Rijnmond NV.

Rijnmond (DKV Nederland) nam begin 2000 Levob Gezondheidszorg, het ziektekostenbedrijf van Levob, over en transformeerde dit in Rijnmond II. Een jaar later werd voor het particuliere segment het label Levob omgezet in Rijnmond en begin van dit jaar gebeurde dit voor het collectieve segment.
Rijnmond II is eind vorige maand opgeheven en de polissen zijn ondergebracht in NV Verzekeringsmaatschappij Rijnmond. Daarmee zijn de polissen nog niet geïntegreerd. “Wij voeren de voorheen Levob-polissen nog steeds op de oude condities”, zegt Ron Meeuwis, commercieel directeur van DKV Nederland. “Dit is dan ook niet meer dan een juridische fusie. De backoffice voor deze polissen verzorgen wij niet zelf, maar hebben wij uitbesteed aan het back-officebedrijf VPZ en dat blijft zo. Ooit zullen wij de producten wel eens gaan harmoniseren, maar dat wordt in ieder geval na 2003.” De voorheen Levob-polissen hebben op dit moment een brutopremie-inkomen van ongeveer e 30 mln.
Ook opgeheven is Rijnmond Verzekeringen BV, een bedrijf dat nooit enige activiteit heeft uitgeoefend.

Reageer op dit artikel