nieuws

Resultaat Hagelunie keldert

Archief

Interpolis-dochter Hagelunie heeft over 2002 het resultaat voor belasting zien kelderen tot e 4 (21) mln.

Voornaamste oorzaken zijn grote hagelschades aan land- en tuinbouwgewassen in het voorjaar, een aantal grote branden en de stormschades van 27 oktober vorig jaar. Afwaardering van de aandelenportefeuille en tegenvallende rente-inkomsten door de malaise op de beurs hebben het resultaat verder gedrukt.
Door het verslechterde resultaat is er geen ruimte voor premieteruggave aan verzekerden. Vorig jaar werd nog e 7 mln aan premie teruggegeven. De premie-inkomsten over 2002 bedragen e 67,5 mln, een stijging van 7%. Ruim de helft daarvan (e 34 mln) is aan schade uitgekeerd.
Hagelunie verkoopt sinds juli vorig jaar verzekeringen onder Interpolis-label. De NV Hagelunie is wel risicodrager voor deze producten.

Reageer op dit artikel