nieuws

Resultaat Care stijgt ruim 60%

Archief

Care Schadeservice, onderdeel van de Athlon Groep, heeft vorig jaar het brutoresultaat met 62% verhoogd.

De omzet van Care (45 vestigingen in ons land) is vorig jaar met 20% gestegen tot e 81,4 mln (68,4 mln). Het resultaat voor belasting is met 62% gestegen tot e 5,2 mln (3,2 mln). De winststijging wordt toegeschreven aan verbetering van de organisatie, hogere marges door meer urenverkoop en relatief minder onderdelenvervanging. Verder is een deel van eerder gedane milieu-investeringen vorig jaar terugverdiend door invoering van de milieuheffing. Met de drie in België gestarte schadeherstelbedrijven werd een omzet van e 2,5 mln gehaald en een brutoresultaat van e 0,4 mln.
De Athlon Groep (autoleasing, -verhuur en -schadeherstel) heeft in 2001 een nettowinst behaald van e 33,1 mln. Dat is een verdubbeling ten opzichte van 2000, toen de winst e 16,5 mln bedroeg. De winst is vooral afkomstig uit de leasing- en schadeherstelactiviteiten. Athlon is actief in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland en Frankrijk. In ons land steeg de omzet met 12% tot e 736 mln (657 mln); dat is een aandeel van 56% in de totale omzet (e 1,26 mld).
Athlon deed vorig jaar de dealerbedrijven van de hand. De negen Nederlandse dealers werden aan de Stern Groep verkocht. Het verlieslijdende Duitse verhuurbedrijf CC Raule (vorig jaar e 33 mln in de min) staat nog steeds in de etalage.

Reageer op dit artikel