nieuws

Rensen gaat sportieve uitdaging aan

Archief

Zorgverzekeraars VGZ en IZA organiseerden voor het eerst de VGZ-IZA Run. Verzekerden en medewerkers van deze fusiepartners konden gratis aan de run deelnemen. Voor iedere medewerker die de finish haalde, is er e 7,50 naar het Nationaal Fonds Sport Gehandicapten (NFSG) gegaan. Daarnaast werd de deelnemers om een donatie gevraagd. In samenwerking met de Stichting Zevenheuvelenloop was een parcours uitgezet vanuit het prachtig gelegen sportcomplex Papendal. De lopers konden uit diverse afstanden kiezen: van vijf kilometer tot tien Engelse mijl. Bert Rensen, persvoorlichter bij VGZ, ging de uitdaging aan en heeft samen met 116 collega’s de vijf kilometer gelopen.

Waarom deed je mee?
Ik sport in mijn vrije tijd redelijk veel, maar ik ben geen renner. Juist daarom wilde ik nu eens een keer gaan hardlopen om te kijken of ik het aan zou kunnen. Daarnaast wist ik dat het een goed georganiseerd evenement zou worden en het geeft natuurlijk voldoening om iets voor een goed doel te doen.
Hoe heb je je voorbereid?
Ik ben medio juni begonnen met een tweewekelijkse intervaltraining, maar merkte al snel dat die voor mij niet werkte. Bij deze training moet je regelmatig versnellen waardoor ik last van mijn kuiten kreeg. Sindsdien ben ik gewoon op een regelmatig tempo gaan hardlopen.
Hoe zag het programma van de dag eruit?
Naast de sportieve elementen, was er ’s middags voor alle deelnemers een braderie georganiseerd met muziek, kinderopvang waar de kinderen geschminkt werden, stands waar men wat kon eten en drinken en voor de liefhebbers werd een dansworkshop gegeven. ’s Avonds was er een afterparty voor medewerkers van VGZ en IZA met een optreden van Gordon en Replay.
Hoe heb je gepresteerd?
Ik heb een persoonlijk record neergezet van 29.29 minuten. Het viel toch nog best tegen. Ik heb ook veel ontzag voor degenen die meer dan vijf kilometer hebben gelopen. Dát is pas een prachtige prestatie.
Hoeveel mensen deden er mee?
Totaal waren er 234 deelnemers van wie 143 medewerkers van VGZ en IZA en 91 verzekerden. En dan waren er natuurlijk nog partners en kinderen die de deelnemers aanmoedigden.
Wat was het totale sponsorbedrag voor de NFSG?
Het totale bedrag dat wordt overgemaakt aan de NSFG is uiteindelijk e 10.000 geworden!
Komt er volgend jaar een tweede Run?
Het voornemen is, om er een traditie van te maken. Het is ook leuker dan een standaard hardloopwedstrijd, want je rent voor een goed doel, deelname is gratis en er zijn allerlei leuke evenementen omheen georganiseerd.
Rechts, in donkergroen T-shirt met startnummer 9, is Bert Rensen.

Reageer op dit artikel