nieuws

René Otten verhuist van Amersfoort naar Utrecht

Archief

René Otten (53) wordt per 1 november de nieuwe directeur marketing en verkoop bij Amev. Hij volgt de naar Dela vertrokken Edzo Doeve op. Otten vervult nu dezelfde functie bij De Amersfoortse, waar hij 23 jaar werkzaam is.

Na zijn studie economie wilde Otten werken in “alles behalve de bank- en verzekeringswereld”. Dat lukte aanvankelijk aardig: hij begon als management-trainee bij een autoleasebedrijf en werkte later bij een textielonderneming. Toen hij twee jaar bij dat bedrijf werkte, werd hij benaderd door een verzekeraar uit Amersfoort. “Daar woonde ik ook, dus dat was geen probleem.” Otten zette vervolgens bij De Amersfoortse, waar toen 120 mensen werkten, de commerciële afdeling op.
De overstap naar Fortis-zuster Amev lijkt niet groot. Toch ziet Otten veel verschillen: “Amev is een generalist en de Amersfoortse een specialist. Verder is Amev veel groter; het zal veel tijd kosten om iedereen te leren kennen”. De reden voor zijn vertrek bij ‘zijn’ Amersfoortse verklaart Otten als volgt: “Als de voltallige hoofddirectie van Fortis ASR vindt dat jij de juiste man bent, dan streelt dat natuurlijk je ego”.

Reageer op dit artikel