nieuws

Rekenmodel NVA voor uurtarieven

Archief

NVA-leden brengen in toenemende mate rechtstreeks uurtarieven in rekening bij klanten. De intermediairorganisatie heeft daarom een rekenmodel ontwikkeld.

“In absolute getallen is het aantal transacties op uurbasis nog laag”, nuanceert de NVA. Toch wil de organisatie haar leden van dienst zijn door een handvat te bieden bij het vaststellen van een adequaat uurtarief. “Van de NMa mogen we geen richtlijnen geven, vandaar dat we een handleiding voor een tariefberekening hebben gemaakt.”
Het model (in Excel) gaat uit van de totale kosten van een assurantiekantoor plus winstopslag, verdeeld over het totale aantal bij klanten te declareren uren. Voor verschillende soorten medewerkers kunnen diverse uurtarieven worden ingevuld. Ook kunnen voor aparte afdelingen binnen het kantoor verschillende uurtarieven worden berekend.
Het model is vooraf uitgebreid getest door leden. Verder hebben medewerkers van de Vrije Universiteit Amsterdam ernaar gekeken. Leden kunnen het model gratis downloaden via het NVA Extranet.

Reageer op dit artikel