nieuws

Reispolis dekt missen aansluiting NS-reizigers

Archief

De Nederlandse Spoorwegen (NS) en ACE Europe hebben gezamenlijk een doorlopende reisverzekering inclusief AansluitingsGarantie ontwikkeld voor klanten van de NS.

De AansluitingsGarantie vergoedt de kosten als klanten door bijvoorbeeld vertraging van de NS een internationale trein-, veer- of vliegverbinding dreigen te missen. Dit geldt ook voor het niet tijdig kunnen bijwonen van een bruiloft, examen, crematie of begrafenis.
De doorlopende reisverzekering geldt standaard voor privé- en vakantiereizen, onafhankelijk van het vervoermiddel dat wordt gebruikt. Als dekkingsgebied kan gekozen worden tussen Europa of de gehele wereld. De omvang van de dekking betreft bagage, buitengewonde kosten, ongevallenverzekering, geneeskundige kosten en rechtshulp.
De premie voor Europadekking voor een volwassene bedraagt e 49 (incl. AansluitingsGarantie) per jaar; werelddekking e 56,50. Een meeverzekerde volwassene betaalt respectievelijk e 37 of e 44,50. Kinderen tot vijf jaar zijn gratis. Kinderen van vijf tot 21 jaar betalen e 16,50 of e 24. Het maximum per polis bedraagt voor Europa e 119 en voor de werelddekking e 149. Als ook de annulering wordt meeverzekerd kost dat e 49 per polis. De Sportoptie, waarbij men verzekerd is bij risicovolle sporten, bedraagt e 9 per persoon. De verzekering geldt alleen voor personen woonachtig in Nederland, inschrijving is mogelijk tot 74 jaar.
De AansluitingsGarantie kan ook los gesloten worden als men elders al een doorlopende reisverzekering heeft gesloten. De premie bedraagt dan op jaarbasis e 9,50 voor een volwassene, e 6,50 voor een meeverzekerde volwassene en e 3,50 voor kinderen van vijf tot 21 jaar. Het maximum op de polis is e 19. De AansluitingsGarantie dekt extra vervoerskosten bij treinvertraging van meer dan dertig minuten, overboekingskosten tickets bij vertraging van meer dan dertig minuten, pinberoving bij internationale reizen en assistentie bij beroving en treinoponthoud.
Mist een NS-reiziger zijn aansluiting door bijvoorbeeld een vertraging, dan zijn de kosten gedekt.

Reageer op dit artikel