nieuws

Regiokantoren Nibe-SVV definitief gesloten

Archief

De vijf regiokantoren van het landelijke opleidingsinstituut voor het bank- en verzekeringsbedrijf Nibe-SVV hebben begin deze maand definitief de deuren gesloten.

In maart werd al aangekondigd dat het opleidingsinstituut toe wilde naar één loket waar de cursist voor advies en inschrijving terecht kan (zie AM 6, pag. 5). Toen was er sprake van dat de vijf regiokantoren als gevolg van deze centralisering “mogelijk op termijn hun deuren sluiten”. “Want er lopen ook nog huurcontracten voor deze regiokantoren”, zei Nibe-SVV directeur Joop van Kessel destijds. Kennelijk zijn die afgelopen, dan wel afgekocht want per 1 juli zijn de kantoren echt gesloten.
De sluiting van de regiokantoren heeft gevolgen voor de 25 werknemers op de regiokantoren. “We hebben dit natuurlijk zien aankomen, dus er zijn met deze mensen nette afspraken gemaakt”, vertelt woordvoerder Dik van Velzen. De “nette afspraken” houden in dat de tijdelijke contracten niet verlengd zijn. Medewerkers in vaste dienst hebben een ander dienstverband aangeboden gekregen. Daar waar de reistijd een rol speelt, zijn afspraken gemaakt over een reiskostenvergoeding. Bij langer dan één uur reistijd, valt de rest van de reistijd onder werktijd. Uiteindelijk hebben twaalf mensen gekozen voor een andere baan buiten Nibe-SVV. De andere dertien zijn naar Amsterdam toegekomen.
De opleidingsadviseurs, voorheen accountmanagers genoemd, blijven hun werk vanuit huis doen. “Er zijn geen gedwongen ontslagen gevallen”, aldus Van Velzen.

Reageer op dit artikel