nieuws

Regent in hoger beroep tegen Spaar Select

Archief

Regent Estate Holdings heeft beroep aangetekend tegen het vonnis dat de vastgoedmaatschappij verplicht de Spaar Select University te kopen.

De Bredase rechtbank bepaalde eerder in kort geding dat het in België gevestigde bedrijf van de Eindhovenaren Tom Moeskops en Harrie van de Moesdijk de koopovereenkomst met betrekking tot het nieuwe hoofdkantoor van Spaar Select moet nakomen. Regent is van mening dat de adviesketen bij de onderhandelingen onjuiste informatie heeft verstrekt over de financiële resultaten in de eerste helft van dit jaar. Er werd een verlies geleden van e 2,2 mln, inclusief een eenmalige meevaller van e 6,5 mln.
Het hoger beroep wordt behandeld door het Gerechtshof in Den Bosch. De uitspraak in het kort geding is ‘uitvoerbaar bij voorraad’, wat betekent dat Regent zich aan het vonnis moet houden zolang het Gerechtshof nog geen uitspraak heeft gedaan. Uiterlijk vandaag (29 november) moet Regent het volledige aankoopbedrag van e 31 mln aan Spaar Select hebben voldaan.
“Het kan nog wel even duren voor er een uitspraak is van het Hof”, zegt advocaat De Crom van Spaar Select, die verwacht dat de uitspraak van de Bredase rechtbank wordt bevestigd. “Alle argumenten van Regent zijn in het kort geding al van tafel geveegd. De feiten worden nu anders gepresenteerd, maar inhoudelijk blijven zij hetzelfde.”
Aannemerscombinatie Winters-Hurks heeft de bouw van het nieuwe hoofdkantoor nog steeds niet hervat. Volgens De Crom wordt weer overlegd over bouwen als Regent de volledige koopsom heeft voldaan.

Reageer op dit artikel