nieuws

Recordjaar voor Monuta

Archief

Uitvaartverzekeraar Monuta heeft vorig jaar in totaal 68.600 nieuwe verzekerden in de boeken opgenomen. Dat is ruim 13.000 meer (+24%) dan het record van 2002.

Het recordjaar hing al even in de lucht, afgaande op eerdere kwartaalberichten van de Apeldoornse uitvaartverzekeraar. Het laatste kwartaal bracht de hoogste productie: 27.100 nieuwe verzekerden en e 126 aan nieuw verzekerd kwapitaal. De jaarproductie komt daarmee (inclusief indexering) 19% hoger uit op e 351 (295) mln.
Monuta dankt de groei onder meer aan de overname van Steun Elkaar in Kerkrade (7.600 verzekerden) en aan een verdere aanwas van tussenpersonen. Er werden vorig jaar 283 nieuwe aanstellingen verleend. Verder zijn sinds de zomer van 2002 zeven volmachten verleend: aan Clamber (IJsselstein), FAB (Gemert), Voogd & Voogd (Sommelsdijk), Teunisse & Schoones (Sint-Oedenrode), Schoeman (Veenendaal), Orion Direct (Etten-Leur) en Driessen (Maasbree).

Reageer op dit artikel