nieuws

Rechter tikt expert Univé op de vingers

Archief

De kantonrechter in Harderwijk heeft een eis om een schadevergoeding van e 1 van contra-expertisebureau Krantz & Polak Resolve toegewezen. Het bureau had de zaak aangespannen tegen een expert van Univé, die Krantz & Polak niet wilde erkennen als contra-expert.

Zo was onder meer overleg met de ingeschakelde contra-expert geweigerd en werd de verzekerde te kennen gegeven dat de schade ook wel kon worden vastgesteld “zonder inmenging van die brutale jongens van Krantz & Polak”, zoals in de toelichting van de eiser is gesteld.
Krantz & Polak stelt verder dat de expert aan de verzekerde te kennen had gegeven dat het inschakelen van een contra-expert ernstig vertragende gevolgen kon hebben voor de schadeafhandeling en dat in zo’n geval niet meer zou worden gecommuniceerd over de schade.
Univé bestrijdt namens de expert dat de verzekerde zou zijn afgeraden een eigen expert in te schakelen. “Wij hebben zelfs op eigen initiatief de mogelijkheid van een contra-expert voorgesteld aan verzekerde. Daarbij hebben wij de voor- en nadelen besproken en een lijstje gegeven van mogelijke contra-expertisebureaus. Krantz & Polak stond daar niet op”, aldus een woordvoerder. “Maar dat is op zich geen probleem.”
Op de zitting was de gedaagde expert niet verschenen. “Dat kwam doordat er geen datum op de dagvaarding stond vermeld”, luidt de verklaring van Univé. “Wij dachten dat deze daarom nietig zou worden verklaard, maar dat was dus niet het geval.” De woordvoerder wijst de suggestie dat Univé de zaak niet serieus neemt, van de hand: “Dat doen we wel. Wij hebben niet de indruk willen wekken dat we niet willen samenwerken met contra-experts. Wij willen iedereen in zijn waarde laten.” Univé beraadt zich nog op een mogelijk verzet tegen de uitspraak.

Reageer op dit artikel