nieuws

Reaal Overlijdenszorg verkoopt belang Later

Archief

Reaal Overlijdenszorg is van plan om haar 50% belang in de Amsterdamse natura-uitvaartverzekeraar Later te verkopen. Reaal wil zich concentreren op uitvaartverzekeringen in kapitaal.

Twee jaar geleden onderstreepten Reaal en Later hun samenwerking nog door de overdracht van de helft van de aandelen van de Coöperatie PC naar Reaal Overlijdenszorg. Reaal was en is, net als Axent/Aegon en Nationaal Spaarfonds (Delta Lloyd), herverzekeraar van de Later-portefeuille. De aandelenoverdracht moest het begin worden van samenwerking op het gebied van productontwikkeling.
Daar is het niet van gekomen en onlangs heeft Reaal Overlijdenszorg zelfs besloten zich volledig te concentreren op sommenverzekeringen. De activiteiten van natura-uitvaartverzekeraar Later passen daar niet in. Partijen hebben inmiddels een intentieverklaring opgesteld, volgens welke Reaal Overlijdenszorg 50% van de aandelen in de naamloze vennootschap Later verkoopt aan de PC Hooft Groep, de nieuwe naam van de Coöperatie PC.
Reaal Overlijdenszorg boekte vorig jaar een premieomzet van e 36,5 (35,3) mln. Het verzekerde kapitaal bedroeg eind vorig jaar e 2,1 mld. Later moet het doen met e 0,53 (0,46) mln premie uit ruim 27.000 polissen en e 24 mln verzekerd kapitaal. Na de aandelenoverdracht wil de Amsterdamse maatschappij meer landelijk klanten gaan werven.

Reageer op dit artikel