nieuws

Reaal Assurantiediensten gaat naar Interpolis

Archief

SNS Reaal doet de portefeuille ziekteverzuimverzekeringen van Reaal Assurantiediensten over aan Interpolis. Eerder stootte Reaal al een verzuimportefeuille af aan Achmea Zorg.

De maatschappij Reaal Assurantiediensten kende een portefeuille met zo’n 2.600 ziekteverzuimpolissen. De verzekeringen zijn verkocht onder de labels Relan of Cadans. De portefeuille levert een brutopremie-inkomen op van ( 10 mln per jaar. Hoewel de contracten door Reaal en Interpolis nog niet zijn ondertekend, moet de overgang met terugwerkende kracht per 1 januari 2001 ingaan.
Eerder dit jaar stootte Reaal al de verzuimportefeuille met de verkooplabels GAK en Reaal af. Achmea Zorg neemt die polissen over. Die portefeuille had een omvang van ( 85 mln premie per jaar: ( 70 mln van GAK en ( 15 mln van Reaal.
Als motivatie om geen risicodrager meer te zijn voor verzuimverzekeringen, stelt SNS Reaal zich te willen concentreren op kernactiviteiten. De twee portefeuilles zouden wel winstgevend zijn.

Reageer op dit artikel