nieuws

Ramp-onderlinge schapen en geiten geen blijver

Archief

De Onderlinge Waarborgmaatschappij Calamiteitenverzekering Schapen en Geiten is ter ziele. Oorzaak is de uiteindelijk zeer tegenvallende animo onder de doelgroepen om van deze verzekering gebruik te maken.

Het ging bij deze onderlinge om het bieden van dekking tegen voorvallen waarbij meerdere dieren door dezelfde oorzaak doodgaan of afgemaakt dienen te worden. De onderlinge was eind 1998 opgericht, met financiële en organisatorische ondersteuning van Interpolis.
Van de circa 1.500 schapen- en geitenhouders sloten er amper tweehonderd de calamiteitenpolis. Omdat de solidariteit in de doelgroepen geringer bleek dan verwacht, werd vorig jaar al door de ledenvergadering besloten de onderlinge op te heffen. Op 15 april is dat geëffectueerd.

Reageer op dit artikel