nieuws

Rabo in offensief met nieuw hypotheekproduct

Archief

Rabobank heeft haar Beschermingshypotheek geïntroduceerd, een combinatie van een spaarhypotheek met een risicoverzekering tegen terugval in inkomen als gevolg van ziekte en werkeloosheid.

Het nieuwe hypotheekproduct wordt tegen een actietarief in de markt gezet dat maximaal 0,5%-punt lager ligt dan de normale hypotheekrente, aldus de Rabobank.
De maximumkorting wordt gegeven bij een rentevaste periode van één jaar; 0,4%-punt bij een rentevaste periode van twee tot en met vijf jaar. Voor spaarhypotheken zonder risicodekking beloopt de rentekorting 0,2%-punt.
Met het nieuwe product zegt de Rabobank tegemoet te komen aan huizenkopers die zich zorgen maken over de economische teruggang en de sociale (on)zekerheid. “De werkloosheid neemt de laatste tijd toe en ook het ziekteverzuim loopt op. De financiële consequenties daarvan komen steeds meer voor rekening van de burger zelf”, aldus Jos Rovers, segmentmanager Hypotheken van Rabobank Nederland.

Reageer op dit artikel