nieuws

PVK houdt LIC in de gaten

Archief

In navolging van de Sociaal-Economische Raad (SER) heeft ook de Pensioen- en Verzekeringskamer (PVK) een brief gestuurd aan het bedrijf LIC, dat een verzekering tegen snelheidsboetes wilde aanbieden. In de brief wordt aangegeven dat een polis tegen boetes geen kans van slagen heeft.

Minister Netelenbos (Verkeer en Waterstaat) had de PVK laten weten dat een verzekering voor verkeersboetes naar haar mening verwerpelijk is en drong bij de toezichthouder aan op actie. “Wij hebben LIC al schriftelijk bericht dat zij een vergunning nodig hebben als ze willen gaan verzekeren en dat het product geen kans heeft, omdat het in strijd is met de wet. Overigens hebben wij dat al gedaan vóór de brief van Netelenbos”, zegt Loek van Daalen van de PVK.
Hoewel LIC te verstaan is gegeven dat het verzekeren van boetes niet mag, blijkt dat niet voor 100% zeker te zijn. “Dat zijn we nog steeds aan het onderzoeken”, aldus Van Daalen. De PVK zal de vinger aan de pols houden. “Over een maand zullen wij weer contact opnemen om de stand van zaken te peilen.”
Aan LIC is geen sanctie opgelegd. “Er wordt nog niks verzekerd”, zegt Van Daalen. “Er is nog geen activiteit, dus is er geen sprake van een delict. We houden wel in de gaten of LIC door middel van advertenties of andere uitingen nog polissen aanbiedt.”
LIC zegt dat het plan voor de snelheidsverzekering voorlopig in de ijskast is gezet. Of en hoe een polis moet gaan worden aangeboden, wordt nog onderzocht. Woordvoerder Willem Mignon: “We zijn er nog niet uit”.

Reageer op dit artikel