nieuws

Pure zorgverzekeraar is uitstervend ras

Archief

Zorgverzekeraars zullen zich steeds minder gaan profileren als monobranche-verzekeraar, zo blijkt uit een onderzoek.

Het toekomstige zorgverzekeringsstelsel noopt de zorgverzekeraars tot bezinning op de eigen strategie. Volgens een onderzoek van Deloitte & Touche, profileert op dit moment 30% van de zorgverzekeraars zich als pure zorgverzekeraar en zal dit percentage binnen niet al te lange tijd zakken naar 20%. Ook zullen zorgverzekeraars zich steeds meer richten op collectiviteiten. Deloitte & Touche verwacht verder fusies en overnames als gevolg van het nieuwe stelsel. Volgens het onderzoek gaan verzekeraars er van uit dat er binnen vijf jaar een ander stelsel is.
Deloitte & Touche heeft zelf het initiatief genomen tot het onderzoek – getiteld Zorgverzekeraars aan bod – dat werd gehouden onder een aantal grotere verzekeraars die samen 54% van de markt in handen hebben.

Reageer op dit artikel