nieuws

Prudential stopt weer geld in Europa

Archief

Het Britse verzekeringsconcern Prudential gaat weer investeren in het Europese vasteland.

Prudential wil in zijn Franse en Duitse activiteiten respectievelijk f 48 mln en f 35 mln gaan investeren om de divisie ‘Continental Europe’ te versterken. Doel is de Duitse en Franse omzet van Prudential op te krikken tot zo’n f 250 mln.
De stap is opmerkelijk, omdat Prudential midden jaren negentig juist afscheid nam van het Europese vasteland. De Britse thuismarkt, de Verenigde Staten en Azië werden toen uitgeroepen tot belangrijkste afzetmarkten. In dat kader werd in 1996 onder meer het Nederlandse Prudential Leven (brutopremie-inkomen f 251 mln) verkocht aan Achmea. Prudential, in 1978 van start gegaan, kreeg binnen de Achmea-vloot de naam FairGo, inmiddels weer omgedoopt tot Avéro Achmea.

Reageer op dit artikel