nieuws

Provisiemakelaar en FAB starten The Perfect Match

Archief

De Provisiemakelaar van Peter Blok en het franchisebedrijf FAB Assuradeuren van Peter Letschert starten samen het nieuwe bedrijf Provisiemakelaars The Perfect Match. Dit bedrijf zal zowel op provisiebasis als op declaratiebasis gaan werken.

Algemeen directeur van het nieuwe bedrijf wordt FAB-directeur Peter Letschert. Peter Blok treedt af als directeur en zal op de achtergrond adviestaken vervullen. “We willen met nieuw elan de markt in en aan mij kleeft toch de naam nestbevuiler”, zo verklaart Blok zijn terugtreden. Hij en Letschert bezitten samen 60% van de aandelen. De derde participant is Ben Veerbeek van het bedrijf Presentation Style. Ook hij bezit 30% van de aandelen.
Volgens Blok zullen “nog meer bekende namen uit de verzekeringswereld” participeren in het initiatief. Reden voor de samenwerking is volgens Blok en Letschert dat zowel de Provisiemakelaar als FAB werken volgens de vereisten van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD). “De Provisiemakelaar werkt al niet meer met provisie, maar op declaratiebasis. FAB werkt geheel conform de WFD-vereisten en heeft een volledige digitale afhandeling via het backofficebedrijf”, aldus Blok en Letschert.
Over omzet, aantal aangesloten tussenpersonen en dergelijke van de Provisiemakelaar wil Blok niet praten. “Ga er maar vanuit dat het erg goed gaat”, aldus Blok. Het nieuwe bedrijf gaat alleen werken met verbonden bemiddelaars. “Dit zijn vaak toch wat kleinere kantoren waar de kosten van de WFD zwaar gaan drukken. Als die zich bij ons aansluiten, hoeven ze geen kosten meer voor de WFD te maken, want wij werken al volledig conform de WFD”, aldus Blok.
Het nieuwe bedrijf biedt een tweetal pakketten aan waar de verbonden bemiddelaar uit kan kiezen: het basispakket en het uitgebreide pakket. Als men toetreedt, betaalt men een eenmalige bijdrage van e 3.600. Het basispakket kost daarna jaarlijks e 5.400. Daar krijgt men dan de werkwijze van de provisiemakelaar voor, de digitale backoffice, garantiefondsen, hypotheeksoftware, leadgeneratoren en internetfaciliteiten. Het uitgebreide pakket kost e 8.100 op jaarbasis. De extra’s in dit pakket bestaan uit een employee-benefitspakket (P&O Box), een digitale kluis (Your Safe) en My Personal Assistent. Door het EB-pakket is deze versie vooral geschikt voor de kantoren met een zakelijke portefeuille.
Het nieuwe bedrijf gaat van start met 23 relaties van de Provisiemakelaar en 32 kantoren die bij FAB zijn aangesloten. “De bedrijven die willen aansluiten, kunnen kiezen voor werken op provisiebasis of op declaratiebasis. Echter als je in de WFD praat over transparantie, dan is werken op provisiebasis eigenlijk niet meer mogelijk. En, klanten die binnen komen via de leadgenerator worden sowieso op declaratiebasis aangenomen”, aldus Blok.
Het nieuwe bedrijf gaat zich binnenkort landelijk presenteren. Daarnaast zullen ze op 23 en 24 maart met een stand aanwezig zijn op de ‘Vakbeurs voor het intermediair’ in de Groenoordhallen in Leiden. [kader]
Per 1 januari treedt Margo van de Weijer toe als medevennoot bij zowel de Federatie van Adviesbureaus (FAB) als bij het franchisebedrijf FAB Assuradeuren. De Weijer is al drie jaar in dienst bij FAB als accountmanager. Zij neemt binnen de directie de distributie voor haar rekening. Terwijl Peter Letschert zich vooral zal bezighouden met algemene zaken.
Letschert heeft zijn taken als voorzitter van de Federatie Koepel Organisaties voor Financiële Dienstverleners (FKO) om gezondheidsredenen neergelegd. Zijn opvolger is Henk Doorneweerd van de Pensioendesk.

Reageer op dit artikel