nieuws

Provisie 8% op koopsom Erasmus

Archief

Erasmus biedt de rest van dit jaar een afsluitprovisie van 8% op alle lijfrentekoopsommen tot e 1.069.

Dat bedrag is gelijk aan de basisaftrek, de lijfrentepremie die dit jaar nog ongetoetst op het fiscale inkomen in mindering kan worden gebracht. De volle procent aan extra bonusprovisie geldt alleen voor het MultiLeven Plan, de levensverzekering op basis van universal-life.
Erasmus zegt geen hoge verwachtingen te hebben van de actie. “Het is meer een probeerseltje”, zegt directielid Ronald Ketellapper. “Het gaat om een relatief kleine koopsom, waar een dm-achtige benadering op z’n plaats is.” Erasmus heeft om die reden een voorbeeldbrief opgesteld die tussenpersonen kunnen versturen naar klanten. “Binnenkort komen we met nieuwe software voor eenvoudige financiële planning. Daar verwachten we meer van.”
Dit jaar zegt Erasmus nauwelijks lijfrentekoopsommen te hebben gesloten. Ketellapper: “De bulk van onze productie komt uit expiraties, die grotendeels worden omgezet in direct ingaande lijfrenten. Een klein deel wordt nog langer uitgesteld.”
Postbank
Ter promotie van de lijfrentekoopsom van e 1.069 heeft direct-writer Postbank een ander extraatje bedacht. Voor het sluiten van de Postbank Koopsom wordt de polishouder beloond met een digitale fotocamera.

Reageer op dit artikel