nieuws

Productie Elvia steeds meer via internet

Archief

De reispolissen van Elvia worden steeds meer gesloten via internet. In de eerste helft van dit jaar zijn anderhalf keer zoveel verzekeringen via internet verkocht als over heel 2002.

Bij de productie via internet gaat het vooral om de Globetrotterpolissen. Van deze polissen zijn via internet in de eerste helft van dit jaar vijf keer zoveel polissen gesloten als in het eerste halfjaar van 2002. Nummer twee is de Doorlopende Reisverzekering. “Aangezien onze productie nauwelijks hoger is dan vorig jaar, houdt dit dus in dat de verkoop verschuift naar internet”, zegt desgevraagd woordvoerster Margreet Snaas. Elvia verkoopt uitsluitend via reisbureaus, reisorganisaties en assurantietussenpersonen. Op de site van Elvia kunnen consumenten premieberekeningen maken maar niet rechtstreeks sluiten.
Elvia beloont het actieve intermediair sinds kort via een Spaarprogramma. Bij het sluiten van genoemde polissen krijgt het intermediair punten die aan het eind kunnen worden verzilverd voor cadeaus zoals digitale camera’s, horloges en dvd-spelers. Elk kwartaal ontvangen de vijf intermediairs met de hoogste productie punten die direct in een prijs kunnen worden omgezet. De vijf kwartaaltoppers van het tweede kwartaal sloten samen 70% meer polissen via internet dan in het tweede kwartaal van 2002. Onder deze vijf bevonden zich twee assurantie-intermediairs: Mediora in Heelsum en Univé in Zwolle.
In de maanden augustus, september en oktober geeft het Elvia Spaarplan dubbele spaarpunten. Elvia haakt hiermee in op het ‘globetrotterseizoen’ in met name Australië.

Reageer op dit artikel