nieuws

Product Management Game weer van start

Archief

MoneyView, For All Finance en IG&H organiseren dit najaar voor de tweede keer de Product Management Game. Het spel is ontwikkeld voor financiële dienstverleners en heeft tot doel het productmanagement binnen de financiële dienstverlening verder te professionaliseren.

Binnen het spel leveren meerdere teams een concurrentiestrijd tegen elkaar in een gesimuleerde markt voor financiële producten. Tijdens elke speelronde bepaalt elk team de strategische keuzes met betrekking tot onder andere prijsbeleid, inrichting van de backoffice, productkenmerken, provisiestructuur, communicatiebeleid et cetera. Net als in het ‘echte leven’ worden de resultaten beïnvloed door de beslissingen en de ontwikkelingen in de markt en de acties van de concurrenten.
Naast het spel zelf wordt er aandacht besteed aan de overdracht van kennis en vaardigheden die direct kunnen worden toegepast in het spel en de dagelijkse praktijk. Onderwerpen die aan de orde komen, zijn verzekeringstechniek, teamrollen, communicatie van financiële diensten, de aansluiting tussen producteigenschappen en de backoffice en impact van de WFD.
Deelnemende teams zijn ABN Amro, ABN Amro Verzekeringen, Zwitserleven, Nationaal Spaarfonds, Allianz, Falcon Leven, GMAC, NIB, Avéro Achmea, Achmea/Levob en een tweetal All Star Teams waarin ook intermediairs vertegenwoordigd zijn.
Vorig jaar was de winnaar het Nationaal Spaarfonds. De eerste ronde is gisteren gespeeld op het hoofdkantoor van sponsor IBM (Amsterdam). De tweede ronde is op 25 november op Nijenrode en het finaleweekend is van 9 tot 11 december in Cambridge.

Reageer op dit artikel