nieuws

‘Prima zo’n ondernemers- diploma, maar niet voor mij’

Archief

Het intermediair staat neutraal tot positief ten opzichte van de invoering van een diploma ondernemersvaardigheden. Dit blijkt uit een onderzoek van adviesbureau D&O onder de D&O Enquêtegroep van 450 assurantiekantoren.

Circa 80% van het ondervraagde intermediair is neutraal tot positief over de invoering van een diploma ondernemersvaardigheden. Dit geldt vooral als het kantoor groter is dan tien medewerkers. Van de kantoren met minder dan twee of twee tot vijf medewerkers ervaart 33% dit als negatief en 17% als zeer negatief.
Op de vraag of zo’n diploma ook moet gelden voor het gevestigde intermediair, is men minder enthousiast. Ruim 63% vindt dat niet redelijk; 31,2% vindt dat redelijk en 5,5% heeft geen mening. Ook hier geldt weer dat vooral de kleinere kantoren deze eis onredelijk vinden.
Een ruime meerderheid (53,8%) wil maximaal vier dagdelen (één dagdeel is vier uur) besteden aan studietijd om zo’n ondernemersdiploma te halen; 33,7% wil er vier tot acht dagdelen aan besteden en een kleine tien procent wil er negen tot twaalf dagdelen aan besteden.
Eenderde van het intermediair stelt op dit moment opleidingen uit in afwachting van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD). Tweederde gaat gewoon door met het volgen van opleidingen.

Reageer op dit artikel