nieuws

Prijs berekeningsprogramma A-Letsel flink verlaagd

Archief

Het letselschadeberekeningsprogramma A-Letsel is per 1 januari aanzienlijk in prijs verlaagd, zo heeft Branche Initiatieven (ABZ) bekend gemaakt. De verlaging bedraagt ten minste ruim 20%.

Een eerste licentie van A-Letsel kost voortaan e 2.750 per jaar en voor elke volgende installatie bij dezelfde organisatie wordt e 400 per jaar in rekening gebracht. Tot dusver moest voor elke installatie bijna e 3.600 per jaar worden betaald.
Het College van Advies voor deze Audalet-programmatuur heeft verder aangekondigd dat in de eerste helft van dit jaar de invoerschermen van A-Letsel opnieuw ontworpen zullen worden. Een belangrijk doel hierbij is om A-Letsel tevens aantrekkelijker te maken voor minder gecompliceerde berekeningen.
Om de drempel ook voor minder frequente A-Letselgebruikers te verlagen, is met het Nederlands Rekencentrum Letselschade in Den Haag overeengekomen dat het aan A-Letselabonnees geen licentiekosten doorberekent.
Eén rekenstandaard
Tijdens een onlangs gehouden bijeenkomst bij Branche Initiatieven, een onderdeel van ABZ in Zeist waar de Audalet-rekenstandaard wordt beheerd, heeft het College van Advies zich uitgesproken voor één neutrale rekenstandaard voor de berekening van personenschade. De motivering is, dat als er overeenstemmig bestaat over de berekeningswijze, dat dan op dossierniveau de discussie beperkt kan blijven tot de uitgangspunten. “De hiermee bereikte efficiencywinst komt beide partijen ten goede”, aldus Branche Initiatieven. De Audalet-rekenstandaard is in 1988 door verzekeraars en belangenbehartigers vastgesteld om een einde te maken aan tijdrovende discussies over de berekeningsmethodiek.
In het College van Advies van Audalet hebben vertegenwoordigers zitting van de verzekeraars Achmea, Arag, ASR, Delta Lloyd, Interpolis, Nationale-Nederlanden en Univé, de expertisebureaus Cunningham Boschman, Iteb, Van Kouterik en Partners, GAB Robins Takkenberg, Groot Expertisebureau, Europrotector, Letselschadebureau Drost en Personenschade Service Nederland en verder de organisaties ANWB, CNV, FNV en het Nederlands Rekencentrum Letselschade.

Reageer op dit artikel