nieuws

Premieomzet Fortis/ASR +17%

Archief

De premieomzet van ASR, de Nederlandse verzekeringstak van Fortis, is vorig jaar met 17% gestegen tot bijna e 5,2 miljard.

Fortis/ASR heeft het daarmee beter gedaan dan de vijf grootste concurrenten op de Nederlandse markt, ING, Aegon, Achmea, Interpolis en Delta Lloyd. Dat zei bestuursvoorzitter Carlo de Swart vorige week op de ‘Fortis Day 2002′, een bijeenkomst voor analisten. Volgens De Swart heeft Fortis een marktaandeel van 19%, tegen 26% voor ING, 15% voor Aegon en Achmea, 14% voor Interpolis en 11% voor Delta Lloyd. Aangetekend moet worden dat De Swart de markt niet groter ziet dan de zes grote concerns. Wordt de rest meegerekend, dan heeft Fortis/ASR een marktaandeel van zo’n 12%.
De Swart presenteerde op de ‘Fortis Day 2002’ vergelijkbare cijfers over de boekjaren 2001 en 2000, iets wat in het officiële jaarverslag van het concern ontbreekt. De premieomzet levensverzekeringen steeg met 21% tot e 3.457 (2.846) mln. Exclusief de overname van een pensioencontract van Generale Bank Nederland blijft een groei van 9% over. Het schadebedrijf incasseerde 10% meer aan premies: e 1.701 (1.548) mln.
Meer Nederlandse verzekeringscijfers van Fortis op pag. 35.

Reageer op dit artikel