nieuws

Postbank zet huizensites te kijk

Archief

Onder de fictieve makelaarsnaam Onroerend Beter neemt Postbank op de site www.langzaldielenen.nl huizensites van makelaarsorganisaties op de hak. Op de site wordt onder meer de draak gestoken met hypotheek- en overwaardecalculators en de presentatie van het woningaanbod.

De bezoeker kan op de site richtprijzen ingeven als ‘op=op’ en ‘of je een emmer leeggooit’ en voor locaties kiezen uit ‘ver weg van m’n ouders’ of ‘in het midden van niks’. Het type woning varieert van ‘bewoonbaar verklaard’ tot ‘droomhuis’. Vervolgens wordt een ‘monumentale arbeiderswoning’ getoond met diverse gebreken die als pluspunten worden gepresenteerd.
De hypotheekcalculator geeft steevast de uitslag “Yep. De buit is binnen”, waarna een afspraak gemaakt kan worden. De bezoeker krijgt vervolgens het Postbank-logo te zien en de tekst: “Nog nooit iets geleend zeker?” Verder kan bij makelaar Teun de Baas de overwaarde van de eigen woning worden gemeten door onder meer op te geven welke waardevolle spullen in huis zijn. Daarna moet worden opgegeven wanneer men op vakantie is. Aannemer Jan Warnaar komt voor een verbouwing alleen direct in actie als er zwart wordt betaald.
“De site is een practical joke”, laat Postbank de bezoeker weten. “Want een huis kopen en een hypotheek afsluiten moet je bij een betrouwbare partij doen en daarbij moet het wel leuk blijven. De site wil u op een ludieke wijze laten zien hoe het kopen van een huis en het afsluiten van een hypotheek niet moet.” Vervolgens worden bezoekers doorverwezen naar www.postbank.nl en een telefoonnummer voor het maken van een afspraak.

Reageer op dit artikel