nieuws

Postbank Woonlasten Beschermer dekt ook stress- en rugklachten

Archief

Klanten die een hypotheek sluiten bij Postbank, kunnen daarbij nu een inkomensbeschermingsverzekering sluiten die onder meer stress- en rugklachten dekt.

De Postbank Woonlasten Beschermer is een fiscaal neutrale koopsom, die kan worden gesloten voor één of twee personen. Net als bij BLG Woonborg en het Avéro Huis Zeker Plan dekt deze polis arbeidsongeschiktheid door rug- of stressklachten (waaronder RSI), naast de reguliere dekking voor arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. De extra dekking is opgenomen vanwege het toenemende aantal mensen dat last heeft van rug- en stressklachten die kunnen leiden tot arbeidsongeschiktheid.
Voor de hoogte van de premie wordt geen onderscheid gemaakt tussen leeftijd of beroepsgroep. De lengte van de verzekerde periode is naar keuze 36 tot 120 maanden; de uitkering bedraagt maximaal e 2.000 per maand en bestaat uit honderd maandelijkse termijnen, waarbij de laatste veertig termijnen na vijf jaar ineens worden uitgekeerd. “Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat na vijf jaar arbeidsongeschiktheid vaak ingrijpende en soms dure aanpassingen in de woning nodig zijn”, verklaart Postbank.
Bij een gewenste uitkering van e 500 per maand, een WAO- en WW-dekking en een looptijd van 120 maanden bedraagt de koopsom voor de Woonlasten Beschermer e 2.220. Bij arbeidsongeschiktheid van 45% of meer wordt de maandelijkse termijn voor 100% uitgekeerd.

Reageer op dit artikel