nieuws

Portefeuille Bishopsgate van Fortis gaat naar Aon

Archief

Fortis Corporate Insurance (FCI) zal de activiteiten van haar Rotterdamse dochter Bishopsgate Schadeverzekering overdragen aan Aon Nederland. De polissen verkassen via een WTV-overdracht naar Amev, die de verdere behandeling in volmacht uitbesteedt aan Aon.

De voorgenomen verkoop werd eind mei wereldkundig gemaakt. Als motief gaf Fortis aan dat particuliere verzekeringen niet meer tot de kernactiviteiten van bedrijvenverzekeraar FCI behoren.
Bishopsgate is actief op het terrein van personal-benefits, particuliere verzekeringen die via de werkgever worden aangeboden aan medewerkers van bedrijven. De maatschappij heeft op jaarbasis een premievolume van circa e 7,6 mln, waarvan tweederde uit autoverzekeringen.
“Bishopsgate en Aon werkten al intensief samen op het gebied van particuliere verzekeringen. Aon was dus een voor de hand liggende kandidaat voor de overname”, aldus Fortis.
De activiteiten van Bishopsgate worden geïntegreerd in die van Aon Verzekeringen, eveneens in Rotterdam. Van de 31 medewerkers van Bishopsgate gaan er 28 mee over naar Aon. De feitelijke overdracht vindt op 1 november plaats.

Reageer op dit artikel