nieuws

Polk (Marsh) wil snel verdubbeling van omzet

Archief

Marcel Polk, sinds 1 oktober de nieuwe eerste man van assurantiemakelaar Marsh in ons land, heeft een duidelijk visitekaartje afgegeven: hij wil binnen drie tot vier jaar de omzet verdubbelen. Polk zegt dit in een interview met ‘Risks & business’, een nieuwsbrief voor relaties van Marsh.

“Ik zie het als mijn eerste prioriteit om de marktpositie van Marsh in ons land in relatief korte tijd aanzienlijk te verbeteren”, stelt Polk in het huisorgaan. “We zullen ons niet alleen moeten gaan richten op nieuwe klantengroepen, maar ook op verdere expansie in de markten die wij al bedienen en op het ontwikkelen van nieuwe, eigentijdse producten. Ik stel vast dat Marsh de afgelopen jaren zonder meer een goede, solide marktperformer is geweest. Toch wil ik binnen drie à vier jaar komen tot een verdubbeling van de omzet.” Desgevraagd verklaart Polk tegenover AM, dat die omzet momenteel circa e 70 mln bedraagt.
Management
“Mijn tweede prioriteit is de verdere professionalisering van het management. Ik mik in het bijzonder op een betere balans tussen enerzijds de commerciële daadkracht van de organisatie en anderzijds de kwaliteit van de after sales service en de interne organisatie. Als manager heb ik altijd geprobeerd te voorkomen dat één van de aandachtsgebieden de overhand krijgt, want een goede organisatie moet nu eenmaal rijden op alle vier de wielen. Zijn het er maar drie, dan gaat er iets verkeerd”, aldus Polk.
Rapporteren
Bij het geven van leiding aan een onderneming is het volgens Polk van groot belang dat je voortdurend controleert of je doelstellingen wel gehaald worden en of ze realistisch zijn. “Je moet dus ook zorgen dat je tijdig allerlei signalen waarneemt. Vandaar dat ik rapportage zo belangrijk vind. Ik besef dat veel mensen daar een broertje dood aan hebben, maar rapportage moet gewoon. Rapportage moet je niet zien als een hinderlijke plicht, maar als een opportunity. Het is de enige manier om je waarden, je bijdrage daaraan, je successen te communiceren naar zowel je collega’s als de aandeelhouders.”
Polk: “Tweede prioriteit is verdere professionalisering van het management”.

Reageer op dit artikel