nieuws

Polis Direct met eigen verkeersquiz op televisie

Archief

Autoverzekeraar Polis Direct, onderdeel van de Bovag, verzorgt sinds kort een eigen quiz op de commerciële zender Net5. Tot eind mei is de quiz elke werkdag te zien. Als de (commerciële) doelstellingen worden gehaald, wil Polis Direct het televisieprogramma vanaf september voortzetten.

De half uur durende televisiequiz ‘Go Direct’ wordt in samenwerking met producer Endemol gemaakt en elke werkdag vanaf 14.00 uur uitgezonden. De presentator is Bart Bosch. Kriskras reizend door Nederland lift hij met drie tot vier automobilisten mee, die moeten voldoen aan het profiel van de doelgroep van de direct-writer: 24 jaar of ouder, minimaal één jaar Nederlands rijbewijs, maximaal 40.000 (privé)kilometers per jaar en de nieuwwaarde van de personenauto mag maximaal e 32.000 zijn.
Tijdens de korte autorit worden de autobestuurders getest op hun verkeerskennis en hun rijvaardigheid. Indien de deelnemer foutloos rijdt en de drie gestelde vragen foutloos beantwoordt, krijgt hij het prijsverschil (maximaal 10%) tussen zijn autopremie en die van Polis Direct. “Dit spelletje kan maximaal drie keer worden gepeeld, zodat de deelnemer maximaal 30% premieverschil kan winnen”, zegt adjunct-directeur Frans Nijland. “Als de automobilist echter een fout maakt, hetzij in de beantwoording van de vragen, hetzij in zijn rijgedrag, is het over en uit.”
Het televisieprogramma wordt dertig keer uitgezonden, waarbij per week een nieuwe aflevering wordt gemaakt. “Dat houdt in dat per week het programma vijf keer wordt herhaald. Anders zou het veel te duur zijn. We wilden namelijk qua kosten op de lijn van de reguliere commercials zitten”, aldus Nijland. “Het is een nieuwe aanpak waarvan we hoge verwachtingen hebben. Mocht het resultaat bevredigend zijn, ook commercieel, dan gaan we er zeker mee door.”
Verkeersevenementen
Polis Direct (80.000 verzekerden, premievolume e 34 mln) wil de komende maanden nog meer aan de weg timmeren met bijzondere evenementen voor haar polishouders. Onder het label ‘Traffic Control 2003’ wordt op drie plaatsen een verkeersevenement gehouden. De eerste aflevering (Almere) is achter de rug: twee volgende afleveringen worden in juli (Eindhoven) en in oktober (Emmen) gehouden. Per keer worden 25.000 polishouders uitgenodigd om tegen speciale prijzen deel te nemen aan diverse activiteiten: het volgen van een antislipcursus, het rijden met een quad, terreinwagen of Ferrari en het maken van een helikoptervlucht. Tevens kunnen de genodigden een gratis theorie- of praktijkexamen met de auto afleggen, een ogentest doen of een ongeval met een kantelwagen simuleren. Diverse organisaties op het gebied van de verkeersveiligheid zijn vertegenwoordigd met informatiestands.
In de quiz van Polis Direct wordt de autobestuurder getest op zijn verkeerskennis en rijvaardigheid.

Reageer op dit artikel