nieuws

Plan en Financiën zoekt samenwerking met dealers

Archief

De franchiseketen Plan en Financiën, onderdeel van de QV Sonneveld Groep, wil met autodealers gaan samenwerken. Daartoe wordt de applicatie QV Cartrust ingezet, waarmee de dealer online berekeningen kan maken voor leningen en autoverzekeringen.

De applicatie maakt gebruik de Eurotax-databases, waarin gegevens zijn opgenomen van ruim 24.000 personenwagens. “De dealer kan voor een klant online leningen en premies voor een autoverzekering berekenen”, zegt directeur Ad Sonneveld. Voor de financieringen wordt samengewerkt met IDM, een label van ABN Amro-dochter Interbank. Verzekeringen kunnen bij diverse maatschappijen worden ondergebracht.
“De dealer bereidt de klant voor op het sluiten van een financiering. Gaat de klant akkoord met de berekening, dan kan hij bij Plan en Financiën langskomen om de lening daadwerkelijk te sluiten. Het is echter ook mogelijk dat wij telefonisch contact opnemen”, aldus Sonneveld. “De dealer heeft zelf niet de bevoegdheid om de lening te sluiten. Hij staat altijd onder ons toezicht. Wij kunnen de berekening met QV Cartrust – QV staat voor Quality Value – ook online volgen. De beoordeling van de aanvraag en de BKR-toetsing vindt hier plaats.”
Als de lening wordt gesloten, ontvangt de dealer een aanbrengprovisie. Daarnaast wordt hij mede-eigenaar van de portefeuille. Sonneveld wil dit jaar landelijk met zo’n vijftig actieve dealers gaan samenwerken. Bij het vorig jaar gestarte Plan en Financiën zijn inmiddels zes franchisenemers aangesloten, die allen zijn gevestigd aan de rand van de Randstad.

Reageer op dit artikel