nieuws

PGGM en VVAA zijn het eens over Olma

Archief

PGGM heeft per 1 januari alle aandelen van Olma (zie AM 23, pag. 1) verkocht aan VVAA Groep.

Olma, de Levensverzekeringmaatschappij voor Artsen, heeft 13.000 polissen in portefeuille, goed voor een jaarlijkse premieomzet van e 13 mln. De overname behelst tevens de assurantieportefeuille van de Stichting Serviceverlening Olma (jaarprovisie e 1,8 mln). Het gaat in totaal om zo’n 35 medewerkers (30 fte).
Met de overname, die is aangemeld bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), versterkt VVAA voornamelijk de positie in de markt voor huisartsen en medisch specialisten. VVAA zelf richt zich op alle zelfstandigen in de zorgsector. PGGM bouwt, in het kader van de taakafbakening tussen pensioenfondsen en verzekeraars, al zijn verzekeringsactiviteiten af. Vorig jaar zette het pensioenfonds voor de zorg- en welzijnsector de verzekeringsdochters Olma en Careon te koop, nadat een voorgenomen joint venture met Delta Lloyd was afgeketst.
PGGM kocht Olma in 1996 voor de som van e 19,1 mln. Hoeveel VVAA nu voor de levensverzekeraar betaald is onbekend. VVAA betaalt het bedrag in elk geval uit eigen middelen; het eigen vermogen van VVAA is e 90 mln (ultimo 2002).

Reageer op dit artikel