nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Ad Kok, tot voor kort directeur Concern Actuariaat van Aegon, wordt vanaf 1 juni hoofd van het Watson Wyatt-onderdeel Insurance & Financial Services. Samen met Anton Deppe zal Kok het management vormen van Watson Wyatt Insurance Consulting in Amstelveen, een nieuwe onderneming die zich specifiek richt op het adviseren van verzekeraars en andere financiële instellingen. Kok werkte voor zijn Aegon-tijd voor Tillinghast-Towers Perrin.

Johan Schoonhoven is gepromoveerd tot directeur van de stichting Schadegarant. Hij was sinds november 1998 algemeen secretaris en blijft belast met de uitvoering van het beleid en de dagelijkse leiding over het bureau van de stichting.
Bij Falcon Leven is Rudy van Leuveren begin deze maand accountmanager geworden voor de regio Veluwe. Hij komt van de Schoeman Groep waar hij werkte als hypotheekadviseur en daarna op de afdeling pensioenen.
Roel Driessen (34), Van Lanschot Assurantiën, heeft de mondelinge test voor Registermakelaar in Assurantiën met goed gevolg afgelegd.
Jos Risseeuw is in dienst getreden bij werving- en selectiebureau Deta Insurance. Hij gaat contacten onderhouden met verschillende partijen in het bank- en verzekeringswezen. Risseeuw was onder andere vennoot van assurantiekantoor City Insurance in Rotterdam en voorzitter van de MKB-sectie van de NBVA.
Binnen het concernonderdeel Group Finance & Control van Delta Lloyd is Rolf Kooijman (41) per 1 april benoemd tot directeur Group Financial Reporting. Kooiman komt van Gerling NCM Credit and Finance AG.
Begin deze maand is Contessa Laisina (35) traffic-manager geworden bij DenK internet sevices. Zij is verantwoordelijk voor de oplevering van websites voor het intermediair. Haar laatste werkgever was SNS Automotive.
Martin Aalders (36) is voorzitter geworden van het managementteam van Aegon Van Nierop. Na een baan in de reclamewereld begon hij in 1992 bij Spaarbeleg, achtereenvolgens als productmanager Koersplan, marketingmanager en projectmanager. Sinds 2000 werkte hij in Milaan aan de opbouw van MoneyMaxx Italië. Aalders is de opvolger van Cees Fortman (64), die na 35 dienstjaren afscheid heeft genomen van Aegon. Fortman werkte onder meer voor Spaarbeleg, De Spaarbelegger, Financieel Compleet en Aegon Van Nierop.
Gilbert Pluym en Leo van Herk blijven bij ABN Amro Verzekeringen, de joint-venture van Delta Lloyd (51%) en ABN Amro. Hun positie was enige tijd ongewis. Pluym completeert als Chief Financial Officer de nieuwe directie, die verder bestaat uit Freek van Leeuwen (voorzitter), Onno Verstegen (commercie) en Hessel Dikkers (ICT en operations). Van Herk blijft statutair directeur van ABN Amro Schade. Leven-directeur Maarten Teeuwisse vertrekt na zeven jaar wel bij ABN Amro. Hij heeft nog geen nieuwe functie. Voormalig directievoorzitter Jan Berend Heukensfeld Jansen is toegetreden tot de directie van ABN Amro Nederland.
Begin vorige maand is Edward Blom in dienst getreden bij Korevaar van Dijk als letselschade-expert. Voorheen heeft hij gewerkt bij Royal Nederland en Iteb.
Annet Schotborgh (32) is bij Eiffel juridisch specialist binnen de divisie Banken & Verzekeraars geworden. Zij komt van GAB Robbins Takkenberg waar zij als personenschade-expert werkte.
Begin deze maand is Remke Schermer (35) gestart als salesmanager. Zij heeft eerder gewerkt bij Qua Raad Advies en als zelfstandig consultant.
Pim Kuit (30) is sinds 1 april adjunct-directeur bij rechtsbijstandverzekeraar DAS. Hij is verantwoordelijk voor Acceptatie, Marketing en Sales. Kuit vervult hiermee de vacature die vorig jaar ontstond door het vertrek van Alex van Eijk naar Beijer Advies. Kuit was adjunct-directeur bij Meeùs en hiervoor rayondirecteur bij Aegon. Anja Pieroen is benoemd tot manager Corporate Communicatie, een nieuwe functie bij DAS. Zij is verantwoordelijk voor alle bedrijfscommunicatie en voor de verdere uitbouw van het merk DAS. Pieroen was manager International Marketing/PR bij Heineken.
Interpolis-topman Kick van der Pol is benoemd tot lid van ‘Het Werkend Perspectief’, een commissie die onlangs door minister De Geus is geïnstalleerd en die als doel heeft activiteiten te stimuleren die ziekteverzuim terugdringen. Ook Interpolis-commissaris Betty van Arenthals-Kramer Freher is lid van deze commissie.
Overleden
Oud-directeur van expertisebureau Touw B&B, D. Touw is op 21 maart op 80-jarige leeftijd overleden

Reageer op dit artikel