nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Achmea Pensioenen krijgt per 1 mei een nieuwe directievoorzitter in de persoon van Reinoud van den Broek (35). Hij volgt Gert van Arkel op, die als lid van de raad van bestuur tijdelijk de leiding in handen heeft. Van den Broek is nu nog adjunct-directeur Head Consultant Relations bij vermogensbeheerder Robeco.

De directie van Achmea Corporate Accounts krijgt eveneens een nieuwe voorzitter. Per 1 april is Dick Harthoorn (43) de opvolger van Henk van Engelen (58), die tot aan zijn pensionering aanspreekpunt blijft voor specifieke, strategische klanten. Harthoorn wordt als commercieel directeur van Achmea Bedrijven opgevolgd door John Seegers (57). Hij was directeur Business Synergies bij Eureko, de Europese onderneming van Achmea.
Jørn Giesselbach (32), sinds 1 april 2001 algemeen accountmanager bij Erasmus Verzekeringen, is daar per 17 maart benoemd tot accountmanager Leven voor de regio Noord Oost Nederland.
Bij TDGroep (Timmermans Damen te Oosterhout) is Remko Visser (32), tot voor kort accountmanager bij De Amersfoortse, begin deze maand directeur geworden. Patrick van Biezen (38) is als allround hypotheekadviseur in dienst getreden. Hij werkte voorheen bij adviesgroep Zuid West Nederland.
Wim Jacobs (48) is sinds begin deze maand adjunct-directeur bij Sijtsma-Verzekerings-Groep in Veenendaal. Eerder was Jacobs onder meer werkzaam bij Van Calcar (nu Meeùs) als hoofd Buitendienst. Jacobs is nu verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Sijtsma.
ITDS heeft drs. Malini Dhoenmoen (26) aangenomen als consultant. Zij werkte voorheen bij Accenture als business-analyst waar ze in diverse projecten heeft deelgenomen voor onder meer een grote bank en en een grote verzekeraar.
Frank Holierhoek (29) is bij De Amersfoortse aangesteld als accountmanager in de regio Zuidwest Nederland. Hiervoor was hij accountmanager bij Erasmus. Begin volgende maand zal Jan Mauritz (23) verantwoordelijk worden voor de regio Noordwest. Hij komt van Generali, waar hij relatiebeheerder Leven was.
Assurantiemakelaardij Nausch, Hogan & Murray Europe in Rotterdam heeft Albert van Haastrecht (42) aangetrokken als director Non Marine. Van Haastrecht heeft sinds 1982 diverse functies bekleed in de verzekeringsbranche en werkte laatstelijk bij Erasmus als afdelingsdirecteur Technische Verzekeringen. Jacob Groenink (37) is Commercial director geworden. Hij was hiervoor rayonleider non conventionele contractvormen bij Koop Tjuchem.
Bij Eiffel is Hans van Straaten (32) begonnen als financieel specialist binnen de divisie Banken & Verzekeraars. Zijn laatste functie was manager Bedrijfsvoering bij de Rabobank.
Mr Annemiek Vollenbroek stapt per 1 mei over van actuarieel advies- en consultancybureau Watson Wyatt Brans & Co naar Pensioendesk Nederland. De 34-jarige pensioenjuriste gaat de fiscaal-juridische informatie voor de 33 aangesloten franchisekantoren verzorgen. Vollenbroek was tot eind 2000 hoofd van het fiscaal adviesbureau van Hooge Huys.
Pensioenconsultant Pim Kaal (35), voorheen werkzaam bij de Kröller Boom Groep, is gestart als zelfstandig ondernemer. Pim Kaal Consultancy biedt het intermediair onder andere ondersteuning op pensioen- en lijfrentegebied.
Sinds kort is Fieke van Marion werkzaam als claims examiner voor bestuurdersaansprakelijkheidsschaden op de schadeafdeling van Chubb Insurance Europe. Hiervoor heeft zij gewerkt voor letselschadebureau Pals en voor Aon Rotterdam.
Begin deze maand zijn bij BLG Hypotheken Peter Bergstein (40) en Jeroen Guijt (27) gestart als accountmanager voor respectievelijk de regio’s Utrecht en Midden-Holland. Bergstein (links op de foto) werkte eerder als senior consultant bij de Hypotheek Shop Centrale Organisatie en Guijt was accountmanager Bedrijven & Instellingen bij SNS Bank Randstad.
Stefan Bell (29), afkomstig van Akkermans & Partners, is begin deze maand bij Verzekerings Combinatie Nederland (VCN) adjunct-directeur geworden. Schadecorrespondent Remco Mous (28) is bij VCN gepromoveerd tot senior schadecorrespondent.
Hannie van Leeuwen treedt op 15 april af als voorzitter van het algemeen bestuur van ambtenarenverzekeraar IZA Zij is dan 12,5 jaar aan IZA verbonden geweest. Van Leeuwen is vooral bekend van de politiek. Sinds 1995 is zij lid van de CDA-fractie in de Eerste Kamer, waarvan zij op dit moment voorzitter is. Bij IZA wordt Van Leeuwen opgevolgd door Jan Broekhuis, burgemeester van Spijkenisse. Hij is sinds 1999 penningmeester van het algemeen bestuur van IZA. De ambtenarenverzekeraar gaat rond april fuseren met zorgverzekeraar VGZ. Volgens IZA heeft dit geen consequenties voor (de samenstelling van) het algemeen bestuur.
Overleden
Op 86-jarige leeftijd is op 12 maart jl. overleden mr. Dirk ’t Hart. Hij was directeur sociale zaken Amfas Groep en directeur van RVS verzekeringen België.

Reageer op dit artikel