nieuws

Persoonlijkheden

Archief

Bij Zorg en Zekerheid treedt Hennie Limberger op 1 december in dienst als directeur. Met deze benoeming anticipeert de zorgverzekeraar op de bestuurswijzigingen die volgend jaar op 1 oktober zullen plaatsvinden. Op die datum gaat Ron Hendriks, voorzitter van de raad van bestuur, met de vut. Hendriks, die ruim 20 jaar aan de zorgverzekeraar is verbonden, zal als voorzitter worden opgevolgd door Ton van Houten, die nu lid is van de raad van bestuur. Het ligt in de bedoeling dat Limberger tegen die tijd deel gaat uitmaken van de raad van bestuur. Limberger is nu directeur Zorg bij Agis en is afkomstig van de Amsterdamse rechtsvoorganger ZAO.

Onlangs zijn Ad Fikke (48) en René van der Kamp (36) in dienst gekomen bij Dekra Schadeonderzoek als respectievelijk operationeel manager en diefstalexpert. Beiden werkten voorheen bij Schadeburo O&O. Eric Prudon (40), ook afkomstig van O&O, is per 1 oktober schadeonderzoeker bij Dekra geworden.
Rob Dekkers (40) is bij Aquila Informatica in dienst gekomen als senior projectmanager. Hij gaat zich specifiek richten op informatiearchitectuur- en implementatieprojecten ten behoeve van de financiële dienstverlening. Dekkers werkte voorheen bij onder meer bij Ernst & Young, Usoft en TLO Holland Controls.
Per 1 januari 2004 treedt Arie Kranendonk (55) in dienst bij Andriessen & Geurst Expertises in de functie van senior personenschadedeskundige. Tot aan die datum is hij manager personenschade bij RVS in Ede.
Bij uitvaartverzekeraar Monuta is Rob Hoekstra (42), afkomstig van Onderlinge ’s Gravenhage, de nieuwe accountmanager voor het regio Rotterdam. Rob van Drecht (47) is werkzaam in de regio Flevopolder en een deel van Gelderland/Overijssel. Hiervoor werkte hij bij Spaarbeleg.
Bij Molenaar & Lok Live & Pensions is drs. Lutsen Bosland sinds kort in dienst als consultant. “In de rollen van informatieanalist, adviseur en projectleider vertaalt hij de problemen van een verzekeringsadministratie naar praktische en concrete oplossingen in het informatiesysteem”, aldus het bedrijf.
Willem Nijboer (56), die manager Bedrijven bij Boogaard Assurantiën was, is per 1 oktober gestart als interim professional bij Risk Executives.
Floris Deckers (53) volgt begin volgend jaar Harrie Baeten op als bestuursvoorzitter van Van Lanschot Bankiers. Deckers werkt sinds 1981 voor ABN Amro, waar hij laatstelijk directievoorzitter Nederland was. ABN Amro heeft intern in Jan Peter Schittmann een opvolger voor Deckers gevonden.
Gérard Ménéroud (56), lid van de raad van bestuur van de Franse verzekeraar CNP Assurances, is benoemd tot voorzitter van de commissie Leven van de CEA, de internationale organisatie van verzekeraars. Hij is de opvolger van Jürgen Eichelmann (Allianz) die zijn termijn van twee jaar heeft volgemaakt.
Gerard van Dongen (48), directeur Group Communications van Aegon, gaat officieel per 1 januari a.s. weg bij het concern. Van Dongen werkt sinds 1992 bij Aegon, waar hij in 1997 tot directeur werd benoemd. “Hij gaat zich na een sabbatical periode toeleggen op advieswerkzaamheden, onder meer op financieel-economisch communicatief gebied”, aldus Aegon.
Overleden
Op 44-jarige leeftijd is overleden Frans Schreurs, die samen met Kees Dullemond en Wim Oeben leiding gaf aan Dullemond Bedrijfsadvies. Schreurs, die sinds september 1999 bij Dullemond aan het adviesbureau verbonden was en voordien 18 jaar actief was in de assurantiebemiddeling, was al enig tijd ernstig ziek.
Op 82-jarige leeftijd is overleden oud-minister Joop Bakker, die in 1972 als bestuursvoorzitter in dienst trad bij AGO, een van twee verzekeraars waaruit Aegon is ontstaan. Vanaf 1983 tot aan zijn pensionering in 1984 was Bakker bestuursvoorzitter van Aegon en nadien (1986-1991) commissaris.

Reageer op dit artikel